dimecres, 25 de febrer del 2009

Els artistes intel·ligents

Diu el Periódico que la indústria cultural americana denuncia l'estat espanyol com un dels racons del món amb una pirateria informàtica més arrelada, i que demanen mesures per a aturar-ho.

La "industria de l'entretenimient" ianqui, que és incapaç d'evitar que els seus "productes" surtin a internet abans d'estrenar-se, no sé quina força té per a predicar... Saben que se'ls morirà la gallina dels ous d'or. Sembla que no coneguin l'expressió castellana "querer ponerle puertas al campo"

Els artistes intel·ligents el que fan és adaptar-se als nous temps i passar de la indústria vigintonònica, tot penjant els seus "productes" a la xarxa, com ara a

http://www.musicalliure.cat/

Tota la cultura està passant a format digital. I els arxius digitals, si interessen a la gent, es reprodueixen de franc.

Els artistes intel·ligents troben i trobaran altres formes de fer diners amb la seva feina. Els que estan perduts són els intermediaris, les indústries i les societats gestores.

dimecres, 4 de febrer del 2009

Museu

A museum is a non-profit, permanent institution in the service of society and its development, open to the public, which acquires, conserves, researches, communicates and exhibits the tangible and intangible heritage of humanity and its environment for the purposes of education, study and enjoyment.

Estatuts del Consell Internacional dels Museus, 2007, Art. 3.1