L'èxit de la visió cooperativa de la construcció cultural dins la xarxa comença a donar fruits espectaculars. S'anuncia un futur sense intermediaris culturals.
Després del meu descobriment tardà del facebook, vaig quedar meravellat amb la darrera versió del traductor de Google, que he incorporat a la dreta del bloc i que permet traduir-lo a una muntanya d'idiomes. Les traduccions són encara molt imperfectes, però permeten entendre aproximadament de què va qualsevol text.
El darrer descobriment, absolutament fascinant, ha estat la versió virtual de Roma antiga que es pot descarregar i visualitzar al GoogleEarth. Es tracta d'un projecte molt seriós i que incorpora totes les dades literàries i arqueològiques sobre la ciutat. Està pensat per anar-hi incorporant les novetats que produeixi l'arqueologia pràcticament en temps real. Emprant el ratolí amb cura, és possible passejar-se literalment pels carrers de la ciutat, tal com era al segle IV dC. Si activeu el control d'il·luminació, fins i tot podreu preparar una postal de la sortida del sol al Fòrum com aquesta que he fet jo ara, amb la llum d'un 26 de gener.
El projecte Rome reborn és el resultat de deu anys de col·laboració de l'Institute for Advanced Technology in the Humanities (IATH) de la Universitat de Virginia, el Cultural Virtual Reality Laboratory de la UCLA (CVRLab), l'Experiential Technology Center de la UCLA (ETC), el Laboratori Reverse Engineering (INDACO) de la Politècnica de Milà, l'Institut Ausonius del CNRS i la Universitat de Bordeaux-3, i la Universitat de Caen.
El model correspon a l'estat de la ciutat el dia 21 de juny de l'any 320.
Mai més no es podrà explicar Roma sense ell.
1 comentari:
Quina meravella !!!!
Aquesta recreació històrica a l'abast de gairebé tothom!
Publica un comentari a l'entrada