dimarts, 8 de setembre del 2009

La política d'Obama als museus nacionals americans

L'enginyer Wayne Clough fa un any que fou nomenat director -allà en diuen secretary- de la Smithsonian Institution, la xarxa nord-americana de museus nacionals, en substitució de Lawrence Small, la gestió econòmica del qual va ser fortament contestada fins que ha acabat dimitint.

En aquesta entrevista, Clough exposa les idees que ha elaborat després d'enfrontar-se a la tasca complexa de gestionar un complex de 19 museus, 9 centres de recerca i investigacions en curs a 90 països diferents. Sense experiència prèvia en museus, ha necessitat un any per destil·lar idees. Anuncia, entre d'altres coses, el seu neguit pel 80% de no-usuaris que hi ha a la societat i per trobar maneres d'atreure la població, i reflexiona sobre la missió dels museus nacionals al segle XXI. També anuncia que se'n crearan de nous, perquè allà ningú té l'obsessió de "tancar el mapa de museus nacionals". Insisteix en el paper de la recerca i de l'educació, i diu que malgrat la seva formació, no prioritzarà especialment els museus de ciències.

Un munt de reflexions necessàries i interessants, que possiblement indiquen canvis importants en la política patrimonial nord-americana.

3 comentaris:

AlbertSierra ha dit...

Molt bona aportació Pere. Caldrà redifondre-la perquè ens indica camins de reflexió a seguir.

Anònim ha dit...

Doncs veiam si prenen nota els responsables dels museus nacionals d'aquí, que tan els agrada inspirar-se en els de fora!!

Unknown ha dit...

La Institución Smithsonian ha revisado su sitio de web Newsdesk.si.edu. Por favor, actualiza el URL contenido en este artículo a http://newsdesk.si.edu/about/bios/wayne-clough.