dimecres, 4 de febrer del 2009

Museu

A museum is a non-profit, permanent institution in the service of society and its development, open to the public, which acquires, conserves, researches, communicates and exhibits the tangible and intangible heritage of humanity and its environment for the purposes of education, study and enjoyment.

Estatuts del Consell Internacional dels Museus, 2007, Art. 3.1

3 comentaris:

Anònim ha dit...

I la conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya -que no de València-, ja coneix aquest Consell Internacional de Museus?.

No podrieu enviar una còpia del reglament internacional a la DG de Patrimoni?

Unknown ha dit...

Felicitats pels seus coneixements. En tot cas ens podria explicar als contribuents com s'explica l'estudi de 2 fulls sobre la conveniència de col·locar dos ambientadors al voltant d'una estàtua (per a una exposició temporal), que va costar prop de 1500 €. "Non-profit" i "in the service of society"? I amb el pressupost que té el MAC?

Pere Izquierdo i Tugas ha dit...

Perdoni, Amílcar, però això ho vaig explicar abastament a l'entrada http://aobg.blogspot.com/2008/05/el-perfum-del-temple-dasclepi.html . El preu que vosté esmenta no tan sols inclou l'estudi de com s'havien de disposar els difusors de perfum i amb quina intensitat havien de treballar perquè l'olor es percebés NOMÉS al voltant del déu, sinó també els aparells, que no eren pas ambientadors convencionals, òbviament. La cosa és més complexa que no sembla i cal estudiar els corrents d'aire que es generen i evitar excessos de concentració. Ho va fer l'únic tècnic que es dedica a això a Barcelona i que treballa habitualment per a totes les exposicions amb ambient d'olor. Potser fou un error pagar conjuntament estudi i aparells a càrrec de la partida d'estudis i treballs tècnics, en lloc de desglossar la feina. En qualsevol cas, comparat amb el cost d'una exposició temporal, aquesta quantitat és una menudència.