dissabte, 31 d’octubre del 2009

Bru de Sala no confia en Tresserras... i jo tampoc

En una entrevista a COM Ràdio, l'expresident del Consell de Cultura i de les Arts ha parlat clar, cosa que en aquest país sempre s'agraeix.

Entre d'altres coses, Bru de Sala diu "Una setmana abans (de ser conseller) Tresserras havia tingut zero dedicació a la Cultura. Era un professor de teoria de la comunicació que després, aproximant-se a ERC, va tenir un lloc al CAC... i de cop, pam... Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació. Però és clar, és conseller de Mitjans de Comunicació i cultura."

I segueix amb altres reflexions interessants, com ara que "els ajuts a la cultura són molt inferiors als ajuts a l'automòvil" i que "el món polític està en deute amb la cultura i els ciutadans", ja que destina a Cultura un pressupost misèrrim. "Els pressupostos de Cultura són la meitat del que haurien de ser, o menys de la meitat." "El maltracte dels polítics a la cultura és evident".

No hi puc estar més d'acord. Com a militant d'ERC i com a persona que fa més de trenta anys que participa activament en la cultura del país, estic escandalitzat per la mena de gent que el partit ha posat al capdamunt de la conselleria, i avergonyit per la desastrosa gestió que n'han fet.

I crec que aquest és el sentiment general de la major part de la gent que ens hi dediquem.

Us recomano que escolteu tota l'entrevista si voleu entendre què està passant amb la cultura d'aquest país.

5 comentaris:

Dorotea ha dit...

En Bru de Sala no és massa sant de la meva devoció, i tanmateix he de dir que estic completament d'acord amb ell i amb el teu post.Però jo afegiria alguna cosa més: quin és l'únic discurs del Dr. Tresseras? Ho té clar i no es cansa de repetir-ho: s'ha acabat el temps del voluntarisme en la cultura, els projectes culturals han de ser rendibles econòmicament o no ser. Aquesta és la seva gran aportació.
Per tant, no només no subvenciona perquè no té calers el Dept. de Cultura, sinó perquè totes les subvencions van a parar a les mateixes mans, curiosament, les afins al règim. Només cal entrenir--se mirant el DOGC. Hi ha xifres escandaloses per algunes empreses de cultura. I entitats i associacions han desaparegut de l'apartat de subvencions del DOGC.
Aquest és el seu discurs i els seus fets.
A quants actes culturals va el Dr. Tresserras, dels milers d'entitats culturals que el conviden? Un per setmana? Mireu l'agenda del govern!
Això és donar suport a la cultura?
I el secretari de Cultura? Quanta gent dedicada al món de la cultura té present el seu rostre? Quantes vegades ha donat la cara?
I els diners gastats amb projectes que no es duran a terme? Té pocs calers aquest departament, però, a sobre, malvaratats.
I com pot ser que amb el cas Millet no hagi donat la cara tot un conseller de Cultura?
Com pot ser?
Cada vegada és més sinistre aquesta conselleria.
I no tot són calers.

Anònim ha dit...

Doncs si de Cultura en sap poc, de Mitjans de Comunicació el catedràtic va fluixet: amb el seu mandat TV3 ha assolit els índex més baixos d'audiència; Catalunya Ràdio fa aigües per tot arreu; li han tancat TV3 al País Valencià; ha tancat Catalunya Cultura...
Ep! però diuen que la gent del circ estan contents! Cal ser positiu!

Anònim ha dit...

Doncs no sé per què no ens parla també de la inutilitat del fatxenda i maleducat secretari de cultura, Eduard Voltas, i del seu saqueig de les arques en favor de Cultura 03.

Anònim ha dit...

Això, això, que parli de Cultura-03: el gran grup de comunicació català que s'emporta el 80% de les subvencions de publicacions en català per a fer una revista com Time Out, dedicada exclusivament a l'oci de la ciutat de Barcelona; Sàpiens, el rigor històric de la qual és una vergonya; Descobrir Cuina (qui llegeix Descobrir Cuina; Descobrir Catalunya i un grapat d'euros pel setmanari de Mollet del Vallès "Contrapunt". Per no parlar de la revista NAT, que després de rebre subvencions mil.lionaries, va treure quatre o cinc números.

Anònim ha dit...

Aprendi mucho